Лебеди и холандски мелнички

Дата: 05.09.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пареното тесто:
5 яйца
150 г брашно
100 мл олио
250 мл вода
1 щипка захар
1 щипка сол
разтопен шоколад за декорация
пудра захар за декорация
за крема:
1/2 л прясно мляко
2 яйца
150 г захар
75 г нишесте
2–4 ч. л. малиново сладко
за сметаната:
1/2 л готварска сметана
50 г захар
за соса:
100 г захар
50 г натурално нишесте
50 мл портокалов ликьор
500 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Лебеди и холандски мелничкиВодата се кипва с олиото, слагат се солта, захарта и брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Охлажда се и се пресипва в кухненски робот. Бърка се, като едно по едно се добавят яйцата, докато се получи хомогенна смес, която трудно се отделя от лъжицата.
2
Лебеди и холандски мелнички 2Част от тестото се отделя, останалото се разделя на две. Върху покрита с хартия за печене тава с пош се шприцова половината тесто, като се правят удължени форми (като тяло на лебед), а другата половина от тестото се шприцова във формата на големи еклери.
3
Лебеди и холандски мелнички 3В друга покрита с хартия за печене тава с пош с тънък накрайник се оформят двойки, подобни на глави на лебеди, и перки, подобни на мелница. Формите се пекат в предварително загрята до 250–260 градуса фурна около 8–10 минути.
4
Лебеди и холандски мелнички 4Кремът се приготвя, като 2–3 с. л. от млякото се разбиват с нишестето и се добавят яйцата. Останалото мляко се загрява заедно със захарта и щом заври, се налива яйчената смес. След като кипне, се оставя да се охлади и се поръсва с малко захар.
5
Лебеди и холандски мелнички 5Сметаната се разбива със захарта и се смесва с пудинг крема и малиновото сладко.
6
Лебеди и холандски мелнички 6Телата на лебедите се разрязват през средата, основата на профитеролите се пълни с крем и се поставят главичките. Затварят се с горната част на профитеролите и се поръсват с пудра захар.
7
Лебеди и холандски мелнички 7Холандските мелници се приготвят, като профитеролите се разрязват през средата, пълнят се с крем и се затварят. Отгоре се поставят перките на мелниците и се залепват с разтопен шоколад.
8
Лебеди и холандски мелнички 8Нишестето за соса се разтваря в малко студена вода и се сипва портокаловият ликьор. В подходящ съд се кипват 500 мл вода със захарта и се налива разтвореното нишесте. Лебедите се сервират върху соса, а мелниците - върху чинии, декорирани с разтопен шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Подобна рецепта,или поне идеята за лебедите съм гледала в \"Пекарната на Рудолф\"
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта