Ледено суфле с малини

Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2008
Ледено суфле с малини
 
Необходими продукти:
400 г малини
200 мл сметана
2 белтъка
1 лимон
1 1/2 ч. ч. захар
8-10 листа мента
7-8 връхчета от розмарин
топинг от киви за декорация
малини и стрък розмарин за украса



Начин на приготвяне:
1
Ледено суфле с малини
Белтъците се разбъркват на пара, като купата се отстранява от тенджерата с вода, когато белтъците се гланцират.
2
Ледено суфле с малини 2
Разбиват се до получаването на сняг.
3
Ледено суфле с малини 3
Малините се пасират с връхчетата от пресен розмарин, сока от 1/2 лимон и настърганата лимонова кора, листата мента и захарта.
4
Ледено суфле с малини 4
Малиновата смес се разбърква с битата сметана и белтъците.
5
Ледено суфле с малини 5
Десертна купичка се покрива с фолио и дъното се полива с топинг от киви и малинов сироп от пюрирането.
6
Ледено суфле с малини 6
Слага се от сместа и с помощта на фолиото се оформят пакетчета.
7
Ледено суфле с малини 7
Десертът се поставя в хладилник, за да стегне, след което се прехвърля в десертна чаша.
8
Ледено суфле с малини 8
Суфлето се украсява с малини и стръкчета розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: