Лесен хляб

Дата: 15.03.2016
Източник: Клара Колева
ТИТЛА: Експериментатор
Лесен хляб
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 пакетче мая
2 с. л. олио
300 мл вода
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява в дълбок съд и в него се прави кладенче.
2
Маята се размива в купичка с леко топла (не гореща) вода.
3
В кладенчето се изсипват солта, олиото, водата и шупналата мая.
4
Замесва се тесто и се оставя да втаса, покрито с прозрачно фолио.
5
Втасалото тесто се премесва, оформя се по желание и с нож се правят декоративни шарки.
6
Хлябът се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта