Лесен картофен огретен

Дата: 15.09.2009
Източник: Бон Апети
Лесен картофен огретен
 
Необходими продукти:
800 г картофи
300 мл сметана
3 скилидки чесън
1/2 глава лук
300 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лесен картофен огретенФурната се загрява на 200 градуса. Картофите се обелват и се режат на тънки шайби, като най-добър ефект се получава със специално ренде.
2
Лесен картофен огретен 2Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се накълцва.
3
Лесен картофен огретен 3Нарязаните картофи се слагат в тавата, в която ще се пекат и към тях се добавят чесънът, лукът и сметаната.
4
Лесен картофен огретен 4Всичко се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква добре. Тавата се покрива с алуминиево фолио и огретенът се пече около 20 минути.
5
Лесен картофен огретен 5Малко преди да стане готово, предястието се покрива с настъргания кашкавал и се доизпича. Сервира се с бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


308 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта