Лесен Кодрит Кадир

Дата: 22.02.2014
Източник: Meglena Lazarova
ТИТЛА: Хоби готвач
Лесен Кодрит Кадир
 
Необходими продукти:
за карамела:
4 с. л. захар
за бялата смес:
4 яйца
650 мл прясно мляко
200 г захар
1 ванилия
за кафявата смес:
1 яйце
100 г захар
100 мл прясно мляко
100 г растителна мазнина
1 ч. л. сода бикарбонат
100 г брашно
1 с. л. какао

Начин на приготвяне:
1
Лесен Кодрит КадирПродуктите за двете смеси (бялата и кафявата) се разбиват в отделни купи.
2
Лесен Кодрит Кадир 2Захарта се разтапя и се изсипва във формата за печене. Изчаква се 1-2 минути да се охлади.
3
Лесен Кодрит Кадир 3Изсипва се бялата смес.
4
Лесен Кодрит Кадир 4След това кафявата смес внимателно се изсипва в средата, за да се разпредели равномерно.
5
Лесен Кодрит Кадир 5В тава се наливат около 2 см вода и формата за печене се поставя в нея. Пече се, на водна баня, около 50-60 минути, в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Лесен Кодрит Кадир 6Готовата торта се оставя да се охлади и се прибира в хладилник за няколко часа. След това се обръща в широка чиния или друг плосък съд.

7
Лесен Кодрит Кадир 6Съвет:
Ако количеството от приготвените смеси е повече, остатъкът може да се разпредели във формички за крем карамел и също да се изпече.

Подобни рецепти:
Коментари (29)
29.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2016
Лесен и много вкусен!
28.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2016
Чудесен е!
27.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2016
Много вкусен! :)
26.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2016
Ще се пробвам днес :)
25.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Страшно вкусен и всеки следващ път се получава все по-хубав и по-хубав.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта