Лесен сардински хляб

Дата: 14.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
220 г грис от твърда пшеница (семолина)
1 ч. л. бакпулвер
250 мл хладка вода
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Лесен сардински хлябОт брашното, семолината, бакпулвера, солта и водата се замесва меко, еластично тесто и се оставя да почине 30 минути.
2
Лесен сардински хляб 2След това се разделя на 8 равни части, от които се разточват тънки питки.
3
Лесен сардински хляб 3Фурната се загрява на 220 градуса с вентилатор и в нея се слага тава, да се загрява. Питките се пекат, докато станат златисти и хрупкави.




Съвет:
Може да ги печете и две по две, за да стане по-бързо.

Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Голяма вкусотия - намазани със сос от зехтин, сол, лимонов сок и черен пипер.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Хлебчетата са много вкусни искам да направя още.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Сполучливи се получиха.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Благодаря виз а отговора, аз вече ги направих с царевичен грис, тъй като нямах друг. Въпреки, че беше едозърнес резултатът беше много сполучлив, не се разчупиха или натрошиха. След като ги изпекох поливахме всяка питка с леко лют зехтин и се получи многокусна комбинация.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Да, Далия, семолината е грис от твърда пшеница, по-различен е от този, който се използва за грис халва например. Би могла да го замениш с царевичен грис, но той трябва да е доста фин, ако използваш едрозърнест, има опасност, тестото да се начупи при разточване и да не е еластично. Успех и очакваме да споделиш резултата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


375 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта