Лешникова торта

Дата: 03.05.2016
Източник: Stella Emil Tserkovska
ТИТЛА: Чирак
Лешникова торта
 
Необходими продукти:
за основата:
1/2 ч. ч. лешници
1/2 ч. ч. кокосови стърготини
1 с. л. какао
1 с. л. мед
1 с. л. какаови зърна (счукани)
1/2 ч. л. ванилия
морска сол
за крема с шоколад:
2 ч. ч. кашу (сурово)
1/2 ч. ч. мед
1 ч. ч. какао
1/4 ч. ч. вода
1/4 ч. ч. кокосово масло
1/4 ч. ч. какаово масло
3 с. л. натурален екстракт от ванилия
100 г сурови лешници
1/4 ч. л. морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Сложете лешниците в блендер и ги смелете на прах. Добавете кокосовите стърготини и ги смесете със смлените лешници. Добавете останалите продукти за основата и разбъркайте енергично, докато всички съставки се смесят добре. Ако е необходимо добавете 1/2-1 ч. л. вода, за да не залепва сместа по пръстите. Изсипете сместа в кръгла форма (с диаметър 20 см) и леко притиснете с пръсти.
2
За крема с шоколад сложете кашуто и солта в блендер, налейте водата и смелете всичко много добре. Добавете меда, екстракта от ванилия и какаото, и разбъркайте добре, докато се получи гладка и кремообразна смес.
3
Накрая, добавете кокосовото и какаовото масло и разбъркайте. Изсипете сместа върху основата, отгоре равномерно разпределете суровите лешници и сложете тортата в хладилник най-малко за 8 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта