Лешниковки

Дата: 06.02.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
320 г брашно
1/2 ч. л. екстракт от ванилия (1 пакетче на прах)
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1 яйце
70 г пудра захар
70 г кафява захар
160 г масло
200 г горчив, натурален шоколад
200 г сурови лешници
2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
ЛешниковкиЛешниците се слагат в блендер и се смилат наедро.
2
Лешниковки 2Брашното се пресява в купа и се посолява. В единия край на купата се сипват бакпулверът и содата бикарбонат.
3
Лешниковки 3До тях се сипва пудрата захар и накрая се поръсва кафявата захар.
4
Лешниковки 4В средата на купата се слага омекналото масло, ароматизира се с екстракт от ванилия и се омесва.
5
Лешниковки 5Чупи се яйцето и месенето продължава.

6
Лешниковки 6След това се сипват смлените лешникови ядки и всичко се смесва добре.
7
Лешниковки 7Шоколадът се нарязва наситно и се добавя в купата при останалите продукти.

8
Лешниковки 8Тестото се меси бързо, за да не се разтопи шоколадът. Когато е готово, от него се оформят малки топчета.
9
Лешниковки 9Топчетата се слагат в покрита с хартия за печене тава на разстояние едно от друго. Поставят се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пекат 5 минути.
10
Лешниковки 10Ароматните изпечени лешниковки се поръсват с пудра захар. Поднасят се охладени, за да се усети добре вкусът им.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта