Леща на фурна

Дата: 23.02.2010
Източник: Бон Апети
Леща на фурна
 
Необходими продукти:
700 г леща
1/2 връзка магданоз
1 домат
1 ч. л. червен пипер
1 червена чушка (прясна или печена)
3 с. л. олио
2 с. л. нишесте (брашно)
1 глава лук
300 г моркови
4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лещата се вари в 1,2 л вода, като 5 минути след като заври, се добавят нарязаните на кубчета моркови, лук и чушки. Оставя се да ври на умерен огън още 5–7 минути.
2
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио за 1–2 минути. Добавя се червеният пипер и тиганът се оттегля от огъня. Разбърква се и се добавя към лещата.
3
Доматът се реже на кубчета, добавя към сварената леща и всичко се овкусява със сол и пипер.
4
На тънка струя се сипва разтвореното във 100 мл вода нишесте и ястието се прехвърля в тавичка или друг съд за печене. Запича се за около 7 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
5
При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Много вкусна и сполучлива.
8.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Браво ! Много сполучлива рецепта :))
7.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Много вкусна леща, не я запекох във фурната, защото не ми се занимаваше, бяхме прекалено гладни :)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
Хубава рецепта, лично аз си позволих да сложа и малко чубрица и стана добре
5.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2014
С мънички парченца свинско месо и малко люто чушле :) Ммммм....... страхотно!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта