Леща на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Леща на фурна
 
Необходими продукти:
700 г леща
4 скилидки чесън
300 г моркови
1 глава лук
2 с. л. нишесте (брашно)
3 с. л. олио
1 червена чушка (прясна или печена)
1 ч. л. червен пипер
1 домат
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лещата се вари в 1,2 л вода, като 5 минути след като заври, се добавят нарязаните на кубчета моркови, лук и чушки. Оставя се да ври на умерен огън още 5–7 минути.
2
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио за 1–2 минути. Добавя се червеният пипер и тиганът се оттегля от огъня. Разбърква се и се добавя към лещата.
3
Доматът се реже на кубчета, добавя към сварената леща и всичко се овкусява със сол и пипер.
4
На тънка струя се сипва разтвореното във 100 мл вода нишесте и ястието се прехвърля в тавичка или друг съд за печене. Запича се за около 7 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
5
При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2020
Предпочитам супа
12.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2017
Печена червена леща
11.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2017
И аз я направих вече няколко пъти с червена леща и резултатът е отличен
10.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Много добра рецепта!
9.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Много вкусна и сполучлива.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: