Леща по арабски

Дата: 20.12.2008
Източник: Бон Апети
Леща по арабски
 
Необходими продукти:
150-200 г леща
1 морков
2 топки фиде
1 кубче зеленчуков бульон
4-5 с. л. зехтин
2 с. л. смляно къри
 

Начин на приготвяне:
1
Леща по арабскиЛещата се измива и се прецежда в купа.
2
Леща по арабски 2Морковът се нарязва надребно и се запържва със зехтин в касерола.
3
Леща по арабски 3Поръсва се със стрито 1/2 кубче зеленчуков бульон и се разбърква.
4
Леща по арабски 4Добавя се лещата и се сипва топла вода. Супата се вари под капак.
5
Леща по арабски 5В сварената леща се слагат 2 топки фиде и останалата част от кубчето бульон.
6
Леща по арабски 6Налива се още топла вода и се вари около 5 минути под капак.
7
Леща по арабски 7Преди поднасяне се овкусява с къри.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта