Леща с картофи по македонски

Дата: 16.01.2016
Източник: Яна
ТИТЛА: Експериментатор
Леща с картофи по македонски
 
Необходими продукти:
350 г леща
1 средно голяма глава лук
1 голям морков
40 г глава целина
250 г картофи
100 г домати
2-3 скилидки чесън
80 мл олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Изчистената и накисната в студена вода леща се отцежда и се изсипва в тенджера, залива се със студена вода и се слага да се вари на слаб огън.
2
Лукът, морковът и целината се почистват, нарязват се надребно и се задушават в сгорещеното олио и малко вода.
3
Когато зеленчуците омекнат към тях се прибавят сварената леща, счуканият чесън, настърганите домати и нарязаните на дребни кубчета картофи. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
4
Ястието се разбърква, прехвърля се в намазнена тавичка и се пече до готовност в умерено загрята фурна.



Съвет:
Преди сервиране може да се поръси с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта