Леща с кокос

Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2003
Леща с кокос
 
Необходими продукти:
250–300 г леща
1 глава лук
5 с. л. олио
4-5 с. л. кокосови стърготини
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. куркума
3 зърна кардамон
2 карамфилчета
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. канела
лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Леща с кокос
Лещата се сварява в 750 мл вода и се овкусява с кардамоновите зърна. Зърната кимион и кориандър се запичат за 1/2 минута в сух тиган, след което се начукват в хаванче. Кокосовите стърготини се заливат с 250 мл вряла вода, престояват около 5 минути.
2
Леща с кокос 2
Лукът се реже надребно и се запържва до златисто в сгорещената мазнина. Прибавя се накълцаният чесън. Разбърква се.
3
Леща с кокос 3
Добавят се счуканите зърна кимион, целите зърна кориандър, куркумата на прах и карамфилът. Разбърква се, пържи се около минута и се добавя лютивият пипер.
4
Леща с кокос 4
Готовата запръжка се добавя към сварената леща. Овкусява се с канелата и солта. Разбърква се и се оставя да поври на слаб огън около 10 минути.
5
Леща с кокос 5
Кокосовите стърготини се прецеждат. Полученото кокосово мляко се прибавя към лещата и се вари още 5 минути. Преди ястието да се сервира, карамфилът и кардамонът се отстраняват.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: