Леща със свински ребра на фурна

Апетитно домашно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свински ребра
200 г кафява леща
100 г глава целина
150 мл червено вино
2 моркова
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
2 с. л. олио
1 с. л. доматен концентрат
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Леща със свински ребра на фурна
Лукът, чесънът, морковите и целината се почистват и се нарязват наситно. Запържват се в сгорещеното олио, докато омекнат и леко се карамелизират. Добавя се доматеният концентрат, разбърква се и се оставя да се запържи за кратко.

2
Леща със свински ребра на фурна 2
Сипва се виното, слага се лещата, овкусява се с мащерката и дафиновия лист и се наливат 600 мл вода.
3
Леща със свински ребра на фурна 3
Лещата се прехвърля в тава.
4
Леща със свински ребра на фурна 4
Върху нея се подреждат ребрата.
5
Леща със свински ребра на фурна 5
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) 30 минути покрито с алуминиево фолио и още 30 минути – без фолио.
6
Леща със свински ребра на фурна 6
Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2020
Много вкусно се получи, със сигурност ще го сготвим отново!!
6.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2018
Вслушах се в коментарите и също сложих сол и черен пипер на ребрата. Станаха малко сухи, но ще ги изядем и така.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2016
Стана страхотно. И аз осолих ребрата преди печенето.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2015
Много вкусно браво
3.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2015
Хареса ни, но на мен лично ми беше малко сухо.Предполагам ,защото съм свикнала лещата да е сготвена в тенджера и постна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: