Леща яхния "Връх Мусала"

Дата: 26.07.2004
Източник: Бон Апети
Леща яхния
 
Необходими продукти:
500 г леща
3 щипки черен пипер
1 с. л. чубрица
олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. къри
1/2 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
2 скилидки чесън
1 люта чушка
2 картофа
1 глава лук
1 морков
2 зелени чушки
4–5 стръка джоджен
 

Начин на приготвяне:
1
Леща яхния Лещата се залива с 1,5 л вода и се вари около 15 минути.
2
Леща яхния Чушките, морковът, лукът, картофите и лютата чушка се нарязват надребно и заедно с чесъна се слагат да се варят при лещата. Разбърква се и се оставя 30 минути да къкри.
3
Леща яхния Сгъстява се с разбито в 1 к. ч. вода брашно, подправя се с червения пипер, кърито и солта. Задушава се за няколко секунди под капак, налива се олиото и се подправя с чубрицата и черния пипер. Оставя се за няколко секунди под капак и се сервира поръсена с накълцан джоджен.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта