Леща

Дата: 27.04.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Леща
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. леща
1 глава лук
1 морков
4 скилидки чесън
1 ч. л. сол
1-2 ч. л. чубрица
3 ч. л. олио
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Лещата се почиства, измива и се залива с вода (около 2 см над нея). След като е престояла 1-2 часа, водата се сменя с 3-4 чаши студена вода.
2
Лещата се оставя на предварително загрят котлон. Вторият път над нея трябва да има 2 пръста вода. Вари се без сол. Върху тенджерата се оставя капак, които е леко отворен. При сваряването на водата лещата отделя пяна и увеличава обема си. Когато се увеличи нивото достатъчно водата се сменя.
3
При повторното наливане на вода към лещата се прибавят ситно нарязаните лук, морков и чесън. След 15 минути се подправя със солта.
4
В отделен съд се загряват 3 супени лъжици олио. След това към него се прибавя една чаена лъжица червен пипер и се разбърква. Получената смес се прибавя към лещата, която продължава да се готви на по-слаб котлон.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Много добре се получи.
10.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Всичките ми опити до сега да сготвя леща са били пълен провал докато не открих тази рецепта! Резултата е безупречен и съм много доволна че най-накрая намерих РЕЦЕПТАТА! Сърдечни благодарности!
9.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
да
8.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2015
Много вкусна леща :)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2015
Вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта