Леща

Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.03.2015
Леща
Леща
Леща
 
Необходими продукти:
1\2 малък пакет леща
няколко стръка магданоз
1 морков
1 глава лук
10 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. сол
2 ч. л. чубрица
1-2 домата
1 чушка
200 г гъби
3-4 с. л. олио
2 с. л. брашно
100 г целина


Начин на приготвяне:
1
Лукът, чесънът и морковът се нарязват наситно и се задушават в олиото и малко вода.
2
Добавят се измитата леща и червеният пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути.
3
Слагат се настърганите домати и нарязаните наситно чушка, целина и гъби, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност. Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно.
4
След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2019
Не бях слагала гъби до сега , но е вкусно . Чудесна рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2016
Вкусотийка
1.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Много традиционо и вкусно ястие
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: