Лесна и бърза бишкотена торта

Дата: 01.02.2016
Източник: Мирела
ТИТЛА: Чирак
Лесна и бърза бишкотена торта
 
Необходими продукти:
1 пакет меки бишкоти
1 кофичка кисело мляко (2 или 3,6%)
1 ванилия
2 с. л. кафява захар
орехи или шоколад (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Киселото мляко се смесва със захарта и ванилията и се разбърква добре, до получаване на гладка смес, без бучки.

2
На дъното на квадратен или правоъгълен съд от йенско стъкло се слага малко от сместа и отгоре се нарежда един ред бишкоти.
3
Поливат се със сместа и се редува така, до изчерпване на продуктите.

4
Тортата се покрива с прозрачно фолио и се остава в хладилник за около 2-3 часа, за да стегне.




Съвет:
По желание след всеки ред може да поръсите със смлени орехи или с настърган шоколад или и с двете.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта