Лесна рецепта за толумбички

Източник: Меги
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.05.2015
Лесна рецепта за толумбички
 
Необходими продукти:
500 мл вода
125 г краве масло
6 яйца
250 г брашно
1 щипка сол
1 ч. ч. олио (или друга мазнина по избор) за пържене

за сиропа:
500 г захар
2 ч. ч. вода
1 ванилия
сокът от 1 лимон



Начин на приготвяне:
1
Водата се слага да заври и в нея се сипват солта и маслото. Постепенно се прибавя брашното и се бърка с дървена лъжица, докато сместа започне да се отделя от стените на съда и се получи гладко тесто.
2
Съдът се дърпа от котлона и се оставя леко да се охлади. След това, едно по едно се добавят яйцата и бъркането продължава, докато се получи гладка хомогенна смес.
3
Сиропът се приготвя като водата и захарта се сваряват и накрая се добавят ванилията и лимоновият сок.
4
От тестото с шприц се оформят толумбички и се пържат в горещо олио, без да се набождат с вилица.
5
Изваждат се с решетъчна лъжица и се заливат със студен сироп.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2019
Сладки,сочни, супер.
6.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2016
страхотни
5.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
станаха страхотни, но не успях да ги снимам, бързо свършиха :)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2015
Успех
3.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2015
Най-после виждам рецептата-когато я публикувахте,липсваха продукти и начин на приготвяне,после изобщо не я намерих.Ще пробвам да направя толумбичките-все съм си мислела,че пареното тесто не е лъжица за всяка уста.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: