Лимонова баница

ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.06.2015
Лимонова баница
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
3 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 бакпулвер
2 ванилии
настърганата кора от 1/4 лимон (или от 1 цял лимон



Начин на приготвяне:
1
Всички продукти (без корите за баница) се разбиват, до получаването на еднородна смес (като тесто за кекс).
2
Взема се една кора за баница и върху нея, с помощта на вилица се поръсва от сместа. Следва пак кора, поръсена със смес и така се приготвят общо 3 кори, които се навиват на руло, без да се стягат и се редят в тава, намазана с масло (може и в правоъгълна тава). Процедурата се повтаря, до изчерпване на сместа и корите. Получават се по 5-6 рулца.
3
Поръсете баницата със 100-150 г разтопено масло и я изпечете в предварително загрята фурна - първо на долен реотан и след като се надигне, се пече и на горен и на долен реотан. Баницата става готова много бързо - за около 20 минути.
Готовата баница се поръсва с пудра захар и ванилия.
Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: