Лимонова супа с топчета от агнешко

Оригинално предложение за една по-различна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за топчетата:
500 г агнешка кайма
4 стръка пресен джоджен
4 стръка магданоз
2 филии бял хляб
70 мл прясно мляко
1 скилидка чесън
1 яйце
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус

за супата:
2 л пилешки бульон
80 г бисерен ориз
2 лимона
2 яйца
20 г краве масло
1 стрък пресен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лимонова супа с топчета от агнешко
Каймата се смесва с предварително накиснатия в млякото и отцеден хляб, настърганата лимонова кора, стритата скилидка чесън, наситнените джоджен и магданоз, яйцето, сол и черен пипер на вкус. Оставя се закратко в хладилник.
2
Лимонова супа с топчета от агнешко 2
Бульонът за супата се кипва, слагат се оризът и настърганата лимонова кора и се посолява. Оставя се на котлона, докато оризът стане почти готов.
3
Лимонова супа с топчета от агнешко 3
От каймата се оформят малки топчета и се пускат в супата, която не трябва да кипи силно.
4
Лимонова супа с топчета от агнешко 4
Яйцата се смесват с лимоновия сок и към тях се налива малко от горещия бульон.
5
Лимонова супа с топчета от агнешко 5
Сместа се изсипва при супата, готви се 5 минути на много слаб огън и се прибавя маслото.
6
Лимонова супа с топчета от агнешко 6
Супата се сервира с наситнения пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
От моята практика в скромната ми кухня, ще споделя, че винаги пускам в кипящ бульон топчетата от кайма и никога не ми се разпадат. Имам си 2 трика- първо, в каймата слагам не цяло яйце, а само 1 белтък. Жълтъка го използвам за застройка на супичката. Второ, Нареждам си предварително подготвените топчета в тавичка. Взимам с черпак от врящия бульон и сипвам в тавичката. После изсипвам наведнъж топчетата в тенджерата. Така си спестявам пускането едно по едно на топчетата, те не залепват и е много лесно. Тези два трика ги научих преди доста време от бай Данчо - готвача на Т.Живков, които той сподели любезно в едно телевизионно предаване. Опитайте тези два начина - наистина работи успешно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: