Лимоново ризото

Дата: 18.02.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз „Арборио”
250 г аспержи
100 г пармезан
50 г краве масло
100 мл бяло вино
2 лимона
1 глава лук
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Лимоново ризотоАспержите се почистват, отстраняват се основите на стеблата и се варят в кипнала подсолена вода.
2
Лимоново ризото 2Лукът се нарязва наситно и се запържва в разтопеното със зехтина масло.
3
Лимоново ризото 3След около минута се слага немитият ориз и се разбърква.
4
Лимоново ризото 4Сипва се виното и когато се изпари, се прибавя 1 черпак бульон от аспержите. Вари се на тих огън, като постепенно се прибавя още от бульона, докато оризът стане леко твърд („алденте“).
5
Лимоново ризото 5Сварените аспержи се нарязват на малки парченца, като връхчетата се отделят за декорация.
6
Лимоново ризото 6Добавят се настърганата кора, сокът от лимоните и бульонът от аспержите.
7
Лимоново ризото 7Последно се слага настърганото на едро ренде сирене и ястието се поднася, докато е още топло, украсено с връхчетата на аспержите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта