Лингуине а ла путанеска

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Лингуине а ла путанеска
 
Необходими продукти:
1 пакет лингуине
500 г домати
200 г черни маслини
2 скилидки чесън
3-4 стръка магданоз
8-10 бр. аншоа
4-5 с. л. зехтин
2 с. л. каперси
1 с. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Лингуине а ла путанеска
Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда.
2
Лингуине а ла путанеска 2
Наситнените скилидки чесън се запържват за 30 секунди в умерено загретия зехтин.
3
Лингуине а ла путанеска 3
Сипват се нарязаните надребно домати и се задушават няколко минути.
4
Лингуине а ла путанеска 4
Прибавят се нарязаните на колелца маслини, наситнената аншоа и каперсите.
5
Лингуине а ла путанеска 5
Подправя се с ригана, посолява се на вкус, разбърква се и след около минута се сваля от котлона.
6
Лингуине а ла путанеска 6
Пастата се сервира в подходящи чинии, сипва се от соса и се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: