Ливански лозови сарми

Дата: 22.06.2004
Източник: Бон Апети
Ливански лозови сарми
 
Необходими продукти:
30 пресни лозови листа
7–8 листа пресен джоджен
1 с. л. лимонов сок
250 г телешка кайма
1 ч. л. сол
1 домат
1–2 зърна бахар (3–4 щипки)
1–2 щипки канела
200 г ориз
3–4 с. л. зехтин
1 шепа бадеми
4 скилидки чесън
1 морков
4–5 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Ливански лозови сармиЛозовите листа се измиват много добре, като на няколко пъти се поставят в студена вода, която се сменя през няколко минути.
2
Ливански лозови сарми 2Морковът, скилидките чесън и бадемите се нарязват наситно. Зеленчуците се запържват за кратко в дълбок тиган с предварително загретия зехтин. След 1–2 минути се добавят и бадемите и се запържват на силен огън 15–20 секунди.
3
Ливански лозови сарми 3Слага се оризът и сместа се бърка непрекъснато. След 3–4 минути се ароматизира с канелата и настъргания бахар, изсипва се нарязаният на дребни парченца домат и се посолява. Разбърква се, наливат се 200 мл вода и се задушава на слаб огън, докато оризът поеме водата.
4
Ливански лозови сарми 4Прибавя се каймата, намачква се добре и се бърка до хомогенизиране. Тиганът се оттегля от котлона и плънката се овкусява с лимоновия сок и накълцания джоджен.
5
Ливански лозови сарми 5Завиват се сарми от лозовите листа и плънката и се поставят в дълбока тенджера. Наливат се олиото и вода, така че да ги покрие, и се притискат с чиния. Захлупва се и след като заврат, се задушават 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


277 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта