Лозови сарми с булгур и леща

Дата: 20.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г лозови листа от буркан
сокът от 1 лимон
100 г булгур с варене
100 г червена леща
4 с. л. зехтин
2 глави червен лук
30 г златни стафиди
30 г сушени кайсии
1 щипка индийско орехче
1 щипка канела
2 стръка прясна мента
 

Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с булгур и лещаВ касерола се кипва вода, сипва се булгурът, похлупва се и се дърпа от котлона. Оставя се за 15 минути и се отцежда.
2
Лозови сарми с булгур и леща 2Лещата се сварява и също се отцежда. Кайсиите и ментата се режат наситно. Наситненият лукът се запържва в 2 с. л. от зехтина.

3
Лозови сарми с булгур и леща 3В купа се смесват лещата, булгурът, стафидите, кайсиите, ментата и подправките. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Лозови сарми с булгур и леща 4Във всяко листо се слага от плънката и се завиват сарми.
5
Лозови сарми с булгур и леща 5Готовите сарми се подреждат в съд, заливат се с останалия зехтин и сока от лимон и вода, колкото да ги покрие. Похлупват се.
6
Лозови сарми с булгур и леща 6Готвят се на тих огън за 1,5 часа. Сервират се студени.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Невероятно вкусни. Нещо по нестандартно за празничната трапеза. Е, аз пропуснах ментата ...
2.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Едва днес успях да гледам видеото за тези сармички. В началото на предаването коментирате традицията на Бъдни вечер да се ядат сарми. Аз съм чувала, че това е задължително, защото сармичките символизират повитото бебе - плънката се завива. Оризът пък или булгур, тоест плънката е от зърна, които набъбват, а те символизират \"набъбването\" на корема на Богородица и нарастването на плода в нея.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2013
Едни по-различни сарми за Бъдни вечер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта