Лозови сарми с булгур

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 11.06.2014
Лозови сарми с булгур
 
Необходими продукти:
за плънката:
200 г булгур
200 г ориз
5 с. л. олио
5 клонки джоджен
2 клонки копър
5 стръка пресен лук
1 с. л. червен пипер
1 с. л. универсална зеленчукова подправка
1 буркан лозови листа


Начин на приготвяне:
1
Задушаваме нарязания пресен лук (ако няма пресен,може да се замени с 1 глава стар) в загрятото олио добавяме ориза, булгура, червения пипер и зеленчуковата подправка.
2
Наливаме малко вода да се покрие задушената смес, прибавяме ситно нарязаните зелени подправки (могат да се заменят със сухи) и оставяме ястието да заври. Изключваме котлона, похлупваме с капак и оставяме зърнените съставки да набъбнат от топлината.
3
Щом сместа поизстине, навиваме сармите, подреждаме ги в тенджера, посоляваме на вкус, наливаме струйка олио, вода, колкото да се покрият сармите, притискаме ги с чиния и варим на тих огън до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: