Лозови сарми с орехи и стафиди

Дата: 24.12.2003
Източник: Бон Апети
Лозови сарми с орехи и стафиди
 
Необходими продукти:
250 г ориз
2 скилидки чесън
1-2 с. л. доматено пюре
лозови листа за завиване
1 ч. л. сух копър
8-10 с. л. олио
50 г стафиди
50 г орехови ядки
1 голяма глава кромид лук
2 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с орехи и стафидиЛукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио за 1-2 минути. Прибавя се измитият и почистен ориз и се пържи, докато стане "стъклен". Залива се с 250 мл вода и ври, докато оризът я поеме. Прибавят се едро нарязаните орехови ядки и стафидите, овкусява се с копър и се разбърква.
2
Лозови сарми с орехи и стафиди 2Лозовите листа се разгъват върху плота и във всеки от тях се поставя по 1 лъжица от плънката. Завиват се сармички, като се притискат с длан, за да се стегнат. Подреждат се в тенджера, затискат се с чиния и се заливат с около 700 мл вода. Варят се на тих огън 20-30 минути.
3
Лозови сарми с орехи и стафиди 3Сосът се приготвя, като чесънът се реже на филийки и се запържва за 10-20 секунди в сгорещеното олио. Добавя се доматеното пюре, разбърква се и се изчаква, докато пюрето стане зърнесто, след което се отстранява от котлона.
4
Лозови сарми с орехи и стафиди 4Доматеният сос се прибавя към сармите 5-10 минути преди да се оттеглят. Ястието може да се предложи както топло, така и студено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта