Лозови сарми със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан консервирани лозови листа
100 г сирене
3 глави лук
1 яйце
3-4 стръка копър
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. джоджен
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
кисело мляко за гарниране



Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми със сирене
Лукът се нарязва наситно и се пържи в сгорещено олио. Когато порозовее, се сипва оризът, наливат се 2 ч. ч. вода и се овкусява с джоджен, копър и черен пипер. Оставя се за кратко на огъня, като се бърка.
2
Лозови сарми със сирене 2
След това се добавят настърганото сирене, чупи се яйцето и се разбърква добре.
3
Лозови сарми със сирене 3
В средата на всяко лозово листо се слага по 1 с. л. от готовата плънка и се завиват сарми.
4
Лозови сарми със сирене 4
На дъното на тенджера се слагат клонките копър и върху тях се подреждат сармите. Налива се гореща вода, колкото да ги покрие, и се варят около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: