Лучен гратен с ароматни трохи

Дата: 18.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 големи глави лук
2 стръка праз
50 г краве масло
20 г брашно
400 мл прясно мляко
200 мл зеленчуков бульон
1 ч. л. ретро горчица
1/6 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за трохите:
4 филии бял хляб
50 г сирене „Грана падано“
20 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Лучен гратен с ароматни трохиПразът се реже наситно, а лукът – на ивички. Слагат се в съд, заедно с 30 г от маслото, сол на вкус и зеленчуковия бульон. Готвят се под капак на слаб огън, докато омекнат.
2
Лучен гратен с ароматни трохи 2В останалото масло се запържва брашното. Малко по малко се налива затопленото мляко. Овкусява се със сол, черен пипер, индийското орехче и горчицата, разбърква се.
3
Лучен гратен с ароматни трохи 3Хлябът се смила в блендер.
4
Лучен гратен с ароматни трохи 4Сиренето се настъргва и заедно с разтопеното масло се смесва с трохите.
5
Лучен гратен с ароматни трохи 5Лукът се прехвърля в подходяща тава, залива се с бешамел, поръсва се с трохите.
6
Лучен гратен с ароматни трохи 6Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта