Лучен хляб на тиган

Дата: 06.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно „00“
2 връзки пресен лук
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. олио (+ за намазване)
1 ч. л. сол
бял и черен сусам за поръсване
соев сос и тъмно сусамово олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Лучен хляб на тиганМаята и захарта се смесват с 250 мл топла вода.
2
Лучен хляб на тиган 2В купа се сипват брашното, солта и олиото.
3
Лучен хляб на тиган 3Прибавя се разтворената мая и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса, покрито с фолио.
4
Лучен хляб на тиган 4Пресният лук се наситнява. Тестото се разточва на кръгла, не много тънка кора. Маже се с олио, поръсва се с пресния лук и се завива на руло, а след това – като „охлюв“.
5
Лучен хляб на тиган 5Краищата се затварят и се изтънява леко с точилка, така, че да има форма на плоска питка. От едната страна се маже със смес от соев сос и сусамово олио и се поръсва с двата вида сусам.
6
Лучен хляб на тиган 6Голям тиган се намазва с олио и се сгорещява на умерен огън. Хлябът се поставя в съда с овкусената страна надолу.
7
Лучен хляб на тиган 7Похлупва се и се готви около 10 минути.
8
Лучен хляб на тиган 8Маже се със сусамово олио и соев сос, поръсва се със сусам и се обръща. Готви се така още 10 минути под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Кората на хляба стана много твърда.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2016
Проблемът ми беше, че кората трябваше да изгори, за да се изпече отвътре.... може би го напраавих по - дебел отколкото трябва. Иначе стана вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2016
Колко см трябва да е тигана?
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2016
Ще се получи ли хляба ако брашното е тип 500?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


314 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта