Лучен хляб на тиган

Златисто изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно „00“
2 връзки пресен лук
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. олио (+ за намазване)
1 ч. л. сол
бял и черен сусам за поръсване
соев сос и тъмно сусамово олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Лучен хляб на тиган
Маята и захарта се смесват с 250 мл топла вода.
2
Лучен хляб на тиган 2
В купа се сипват брашното, солта и олиото.
3
Лучен хляб на тиган 3
Прибавя се разтворената мая и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса, покрито с фолио.
4
Лучен хляб на тиган 4
Пресният лук се наситнява. Тестото се разточва на кръгла, не много тънка кора. Маже се с олио, поръсва се с пресния лук и се завива на руло, а след това – като „охлюв“.
5
Лучен хляб на тиган 5
Краищата се затварят и се изтънява леко с точилка, така, че да има форма на плоска питка. От едната страна се маже със смес от соев сос и сусамово олио и се поръсва с двата вида сусам.
6
Лучен хляб на тиган 6
Голям тиган се намазва с олио и се сгорещява на умерен огън. Хлябът се поставя в съда с овкусената страна надолу.
7
Лучен хляб на тиган 7
Похлупва се и се готви около 10 минути.
8
Лучен хляб на тиган 8
Маже се със сусамово олио и соев сос, поръсва се със сусам и се обръща. Готви се така още 10 минути под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2023
Получи се чудесен хляб. Много вкусен, истинско изкушение.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Кората на хляба стана много твърда.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2016
Проблемът ми беше, че кората трябваше да изгори, за да се изпече отвътре.... може би го напраавих по - дебел отколкото трябва. Иначе стана вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2016
Колко см трябва да е тигана?
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2016
Ще се получи ли хляба ако брашното е тип 500?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: