Лучен пудинг

Дата: 15.12.2003
Източник: Бон Апети
Лучен пудинг
 
Необходими продукти:
6 големи глави кромид лук
2 с. л. брашно
50 г маргарин
200 мл прясно мляко
1 ч. л. сушен магданоз
1 ч. л. мащерка
2 кубчета зеленчуков бульон
3 филии стар хляб
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лучен пудингЛукът се нарязва наситно, залива се с 1 к. ч. вода и се стрива кубчето бульон. Задушава се на тих огън, докато лукът омекне и водата се изпари, след което се овкусява с подправките и се разбърква. Белтъците се отделят от жълтиците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбъркват с вилица.
2
Лучен пудинг 2За белия сос се разтопява маслото и в него се запържва брашното (до златисто). Разрежда се със студеното прясно мляко и се бърка, докато започне да се сгъстява. Оттегля се от котлона и се подправя с черния пипер. Филиите хляб се запичат.
3
Лучен пудинг 3Към разбитите жълтъци се прибавя белият сос, натрошават се запечените филии хляб и се разбърква добре. Прибавя се към задушения лук и отново се разбърква. Сипват се разбитите на сняг белтъци и внимателно се разбърква, за да не спаднат.
4
Лучен пудинг 4Сместа се разпределя в намаслени и поръсени с галета глинени гювечета. Пече се до зачервяване в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта