Лучена супа със салвия

Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 глави лук
1 картоф
2 дафинови листа
1 скилидка чесън
10 листа салвия
1 ч. ч. кисело мляко
4 с. л. олио
1/2 лист бутер тесто (100 г)
50 г обезкостени зелени маслини
1 пакетче сирене "Крема"
1 ч. ч. олио за пържене
лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучена супа със салвия
Лукът се нарязва на по-едри парчета и се поставя в тенджера с предварително сгорещената мазнина.
2
Лучена супа със салвия 2
Картофът се настъргва на едро ренде, прибавя се към лука и се залива с 1 литър вода. Посолява се и се оставя да ври около 30 минути. След това се подправя с нарязаните надребно дафинов лист и скилидка чесън.
3
Лучена супа със салвия 3
Бутер тестото се разрязва на правоъгълни ивици, всяка от които се разточва на тънък лист и се нарязва на малки квадратни парчета. Маслините се почистват и се нарязват на колелца.
4
Лучена супа със салвия 4
Върху квадратче от тестото се поставят няколко колелца маслини и сирене "Крема". Поръсва се с лют пипер и отгоре се покрива с друго квадратче. Краищата се намокрят с вода, завиват се и се притискат, за да залепнат добре. По този начин се оформят и останалите бутерки.
5
Лучена супа със салвия 5
Маслиновите бутерки се пържат от двете страни в предварително загрятото олио. Когато са готови, се изваждат в чиния.
6
Лучена супа със салвия 6
Дафиновият лист се изважда от супата и се прибавя салвията. Киселото мляко се разбива с част от бульона на супата, след което лукът и картофът се пасират. Супата се сервира с маслинови бутерки. Консумира се средно затоплена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: