Лучена супа

Толкова е вкусна, че се е преборила за място в менютата на изисканите френски ресторанти. И в същото време нито е скъпа, нито е сложна. Иска се малко търпрение и много любов.
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг червен лук
1 стрък розмарин
250 мл червено вино „Пино ноар“
80 г краве масло
800 мл пилешки бульон
6 с. л. животинска сметана
сол и черен пипер на вкус
1 багета
100 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Лучена супа
Лукът се бели, реже се на четири, а след това натънко.
2
Лучена супа 2
Лукът се пържи в маслото на умерен огън, докато се карамелизира около час, като се бърка.
3
Лучена супа 3
След това се добавя клонка розмарин, налива се виното и щом кипне, се слага бульонът. Подправя се със сол и черен пипер и се оставя на котлона за около 30 минути на слаб огън.
4
Лучена супа 4
Багетата се реже на кръгчета, поръсва се с настърган кашкавал и се запича във фурна на грил програма за около 6 минути.
5
Лучена супа 5
Супата се слага в купи, гарнира се със сметаната и запечената с кашкавал багета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2014
Невероятно вкусна супа, която се хареса на всички! Аз багетата я намазвам с френска горчица, чесън и сирене грюер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: