Лучени хлебчета

Нестандартна идея за лека закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пълнозърнесто брашно (+ за размесване)
190 мл топла вода
сол на вкус
2 стръка пресен лук
50 г печени бадеми
олио за намазване

за поднасяне:
175 г крем сирене Philadelphia със сьомга
4–5 стръка копър

Бон Апети препоръчва:
Philadelphia със сьомга и копър - Добавя към богатия кремообразен вкус на крем сиренето финия вкус на пушена сьомга и копър.
 

Начин на приготвяне:
1
Лучени хлебчета
Брашното се смесва със сол на вкус. Налива се водата и се разбърква. Замесва се меко тесто и ако има нужда, се добавя още брашно.
2
Лучени хлебчета  2
Оформя се на топка и се оставя да почине 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
3
Лучени хлебчета  3
Тестото се разделя на 6 малки топки.
4
Лучени хлебчета  4
Всяка топка се разточва на кора с диаметър от 20 см, намазва се с олио и се поръсва с наситнен пресен лук и накълцани бадеми.
5
Лучени хлебчета  5
След това се навива на руло, завива се като охлювче и отново се разточва.
6
Лучени хлебчета  6
Питките се готвят от двете страни в намазан с олио тиган с незалепващо покритие.
7
Лучени хлебчета  7
Намазват се с крем сирене, нарязват се на триъгълници и се поднасят с наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2020
Много вкусни хлебчета. Наистина е нещо по -различно, стават за предястие или за закуска. Направих ги с няколко вида брашна - типово, овесено и ръжено (каквито имах), разпадаха се леко и се разточваше трудно, но това е най-вероятно заради текстурата на видовете брашно. Вкусът беше интересен. Следващият път бих пробвала варианта с пълнозърнестото брашно. Ароматът и вкусът на лука и бадемите е много интересен и вкусен. Мерси за идеята.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: