Лучени ньоки със свинско

Дата: 11.06.2004
Източник: Бон Апети
Лучени ньоки със свинско
 
Необходими продукти:
1/2 кг свински бут (обезкостен)
3/4 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
30 г краве масло
1 яйце
4–5 с. л. олио за ньоките
2 глави лук
500 г пресни картофи
1 дафинов лист
1 с. л. синапено семе
1 кубче телешки бульон
10 връхчета розмарин
2 листа салвия
1–2 с. л. олио
50 г краве масло
кашкавал за настъргване
 

Начин на приготвяне:
1
Лучени ньоки със свинскоМесото се нарязва на филии с дебелина 1 пръст и всяка една от тях се нарязва напречно на ивици.
2
Лучени ньоки със свинско 2В дълбока тенджера се загряват маслото и олиото, изсипват се месото, салвията, розмаринът, посолява се и отгоре се стрива бульонът. Пържи се на силен огън около 10 минути, след което се поръсва със синапеното семе и се поставя дафиновият лист. Захлупва се, оставя се да се задушава на слаб огън 10 минути и дафиновият лист се изважда.
3
Лучени ньоки със свинско 3Картофите се сваряват в тенджера под налягане за 8–10 минути, обелват се и се намачкват. Главите лук се задушават 10 минути в олиото под капак, оставят да се охладят и се наситняват.
4
Лучени ньоки със свинско 4Яйцето, маслото, солта и брашното се добавят към намачканите картофи и се меси. Щом тестото поеме брашното, се добавя наситненият лук и месенето продължава още малко.
5
Лучени ньоки със свинско 5Разточва се върху обилно набрашнена повърхност, като тестото се изтегля на тънко рулце, подобно на карначе. Изрязват се малки парченца, варят се в леко къкреща вода, докато излязат на повърхността й. Изваждат се с решетъчна лъжица.
6
Лучени ньоки със свинско 6Върху готовите ньоки се настъргва кашкавал и се сервират, като отгоре се поставя свинското месо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта