Лучени сарми с телешко месо

Дата: 27.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 големи глави лук
200 г смляно телешко месо
1/4 ч. ч. ориз „Басмати”
1 1/2 с. л. краве масло
2 с. л. доматена паста
2 с. л. сумак
3–4 стръка мента
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. топла вода
сол на вкус
кисело мляко за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Лучени сарми с телешко месо
От главите лук се отрязва дъното и люспите се отстраняват.

 


2
Лучени сарми с телешко месо 2
Лукът се вари във вода докато омекне, но не прекалено много, за да не се разкашка.

 


3
Лучени сарми с телешко месо 3
След това се отделя всеки пласт – да се получат пръстени, като се стиска, и се издърпва. Слоевете излизат много лесно.

 


4
Лучени сарми с телешко месо 4
Оризът се измива. Сумакът се накисва в топлата вода и след това се отцежда, а водата се запазва.

 


5
Лучени сарми с телешко месо 5
Доматената паста се запържва за 3–4 минути в загрятото масло и се добавят риганът, кимионът, сумакът, черният пипер и сол.

 


6
Лучени сарми с телешко месо 6
Тиганът се дърпа от котлона и се добавят червеният пипер, наситнената мента (малко се запазва за млякото), оризът и каймата. Разбърква се добре.

 


7
Лучени сарми с телешко месо 7
С тази смес се пълнят пръстените лук, но не догоре, защото при готвене оризът ще набъбва.

 


8
Лучени сарми с телешко месо 8
Слагат се в съда, в който се е пържило. Налива се водата от сумака. След като кипне, се захлупва и се готви на слаб огън около 1 час.

 


9
Лучени сарми с телешко месо 9
Сервира се с кисело мляко, смесено с малко мента и сол.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Рецептата ми харесва много!Какъв е смисъла от накисване на сумака?За да се използва водата му?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта