Лучник по балканджийски

Дата: 08.05.2004
Източник: Бон Апети
Лучник по балканджийски
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
по 1 ч. л. чубрица и сол
4 картофа
4 глави лук
олио за намазване
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
лют пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лучник по балканджийскиБрашното се пресява, добавят се содата, солта, кисело мляко и яйцата и се замесва тесто, като се сипва и малко вода. Полученото меко тесто се оставя да почине, разделя се на две части, които се разстилат.
2
Лучник по балканджийски 2Подготвя се плънката, като картофите и лукът се режат наситно, смесват се в купа и към тях се прибавят подправките.
3
Лучник по балканджийски 3Едната половина на разстланото тесто се полага върху намазнена тава за печене, като се покриват и стените. Върху него се полага плънката, покрива се с другата част от тестото и се запечатва добре.
4
Лучник по балканджийски 4Лучникът се пече около 30 минути в силно нагорещена фурна при температура 200–220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта