Лучник с пиле

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2010
Лучник с пиле
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 ч. л. сода за хляб
сол на вкус
олио за намазване
1 жълтък за намазване
1 пиле (1 кг)
5–6 глави лук
1/2 ч. ч. ориз
1 връзка копър
2–3 стръка чубрица
1 с. л. червен пипер
100 мл олио
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява и се смесва със содата, малко сол и вода и се омесва тесто. Разточва се на две дебели кори, като едната трябва да бъде малко по-голяма от тавата, в която ще се пече лучникът.
2
Пилето се сварява в подсолена вода и се разделя на парчета. Ситно нарязаният лук се задушва в сгорещеното олио до омекване. Прибавят се измитият ориз, ситно нарязаните копър и чубрица, червеният пипер, посолява се и се задушава с 1 ч. ч. вряла вода.
3
В намазнена тава се поставя по-голямата кора, но така, че краищата й да излизат навън. Отгоре се разпределя плънката и се нареждат парчетата пиле. С краищата на тестото се похлупва. Отгоре се поставя другият лист тесто и се притиска в краищата.
4
Лучникът се намазва с разбития жълтък и се пече 35–40 минути на 180 градуса.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: