Лучник с пиле

Рецептата е от Единен сборник с рецепти за заведения за обществено хранене
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.06.2015
Лучник с пиле
Лучник с пиле
Лучник с пиле
Лучник с пиле
Лучник с пиле
 
Необходими продукти:
1,571 кг пиле
1,220 кг лук
120 г ориз
1 кг брашно
500 г домати
10 г чубрица
7 г копър
200 г слънчогледово масло
2 г черен пипер
10 г сол


Начин на приготвяне:
1
Омесва се тесто от пресятото брашно, малко сол и вода, след което се разточва на две дебели кори.
2
В мазнината се задушава до омекване ситно нарязаният лук, а след това се прибавят изчистеният и измит ориз, ситно нарязаният копър, чубрицата, солта и доматите.
3
В намаслена тавичка се поставя едната кора. Върху нея се разстила плънката и се нареждат порциите пиле. С висящите краища на кората се похлупва плънката. Отгоре се поставя другата кора. Така приготвеният лучник се намазва с мазнина и се пече.

Съвет:
След изпичането на лучника, може да използвате масло за намазване на горещата кора.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2015
Водата необходима за замесване на тестото в тази рецепта е около 550-600гр.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: