Лучник със свинско

Дата: 15.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно тип „500”
20 г жива мая
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
50 мл топла вода
150 г кисело мляко
3 яйца
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
50 г брашно за размесване
за плънката:
200 г свински бузи
5 глави червен лук
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лучник със свинско
Маята и захарта се разтварят във водата. Оставя се да шупне. В купа се смесват брашното, 2 от яйцата, киселото мляко (трябва да е на стайна температура), 3 с. л. от зехтина и солта. Добавя се шупналата мая, бърка се в купата с лъжица, до получаване на хомогенна смес.

 


2
Лучник със свинско 2
След това се замесва с ръце меко тесто, прехвърля се върху набрашнен плот и продължава да се меси. Поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си – около 40 минути.

 


3
Лучник със свинско 3
В сух тиган с незалепващо покритие се запържват бузите, нарязани наситно.

 


4
Лучник със свинско 4
Добавя се лукът, нарязан на жулиен и чесънът, нарязан наситно. Готви се под капак, докато лукът омекне. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


5
Лучник със свинско 5
2/3 от втасалото тесто се разточва на голяма кръгла кора. Поставя се във форма (26 см) с махащо се дъно, покрита с хартия за печене, така че да виси отстрани.

 


6
Лучник със свинско 6
Слага се плънката и краищата на тестото се прегъват навътре. Намазва се с останалия зехтин.

 


7
Лучник със свинско 7
Останалото тесто се разточва с формата на съда за печене и се поставя като капак отгоре.

 


8
Лучник със свинско 8
Надупчва се с вилица и се намазва с останалото яйце, предварително разбито.

 


9
Лучник със свинско 9
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2013
Рецептата е много подходяща за зимните студено дни. Топлината и мириса на месо и лук изпълват цялата къща. Прекрасно ястие за всички българи който обичат хляба и всички негови производни.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Време е да опиташ :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
мале колко мн обичам лучник :) аМА не съм яла с месо
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Това го изпробвах и стана много добре, според мен може даже да се импровизира и с плънката.СТРАХОТНИ СТЕ:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта