Лятна „Панцанела“

Дата: 22.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г хляб
3 с. л. зехтин
1 голям домат
2 краставици
2 зелени чушки
1/2 глава червен лук
3–4 стръка босилек
20 г каперси
за винегрета:
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
3 с. л. бял винен оцет
50 мл зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лятна „Панцанела“Хлябът се реже на кубчета, залива се със зехтина и се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
2
Лятна „Панцанела“ 2Доматът, чушките и краставиците се почистват, нарязват се наедро и се смесват в купа.
3
Лятна „Панцанела“ 3Прибавят се нарязаният на полумесеци лук и нарязаните босилек и каперси.
4
Лятна „Панцанела“ 4Винегретът се приготвя като чесънът се смачква на паста и се смесва с горчицата и оцета. При постоянно бъркане се налива зехтинът и се посолява.
5
Лятна „Панцанела“ 5Крутоните и винегретът се добавят към салатата и се разбърква.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта