Лятна шарлота

Дата: 30.06.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за рулото:
4 яйца
100 г брашно
100 г захар
1 бакпулвер
1 ванилия
200 г малиново сладко
за семифредото:
250 мл сладкарска сметана
200 г малини
200 г кайсии
4 жълтъка
150 г захар
50 мл портокалов ликьор
90 г печени бадеми със сол
 

Начин на приготвяне:
1
Лятна шарлотаЯйцата и захарта се разбиват много добре, добавят се брашното, бакпулверът и ванилията, и се разбърква с шпатула.
2
Лятна шарлота 2Сместа се изсипва в плитка тава, покрита се с пергаментова хартия и се пече 10 на 180 градуса. След това блатът се отлепва от хартията и докато е още топъл се завива на руло. Оставя се да се охлади, намазва се с малиновото сладко, завива се на стегнато руло, покрива се с фолио и се прибира в хладилник.

3
Лятна шарлота 3Семифредото се приготвя като 50 г от захарта се загряват с 1 с. л. вода, докато се получи карамел и в него се сипват бадемите. Разбърква се, сместа се излива върху силиконов килим, охлажда се и полученият крокант се натрошава в хаванче.

4
Лятна шарлота 4Жълтъците се разбиват с останалата захар на водна баня, докато побелеят.

5
Лятна шарлота 5Сметаната се разбива, докато стане пухкава.

6
Лятна шарлота 6Към жълтъците се слагат портокаловият ликьор и сметаната, разбърква се, сипва се натрошеният крокант и сместа се разделя на две равни части.

7
Лятна шарлота 7Кайсиите се почистват от костилките, като 1–2 от тях се заделят, а останалите се пюрират. Запазва се и малка част от малините, другите се пасират.

8
Лятна шарлота 8Към едната част от крема се слага кайсиевото пюре, а към другата – малиновото.
9
Лятна шарлота 9Към крема с кайсии се слагат целите заделени малини, а към малиновия – заделените и предварително накълцани кайсии.

10
Лятна шарлота 10Средна по големина стъклена купа се покрива с фолио за свежо съхранение. Рулото се нарязва на тънки парчета, с които се покриват дъното и стените на купата.
11
Лятна шарлота 11Сипва се кайсиевият крем, върху него – малиновият, и се заравнява. Подреждат се останалите парчета руло, покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира във фризер за 12 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Много яка шарлота се получи , ще се охлади и бон апети. Изпълних точно рецептата но купата ми за фризер е голяма и не ми стигна ролото.
6.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Много освежаващо, леко и лесно за изпълнение. Шарлота ми стана любим десерт.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2014
Идеална стана...понеже в момента не ми се купуваха ягоди, вместо ягоди и кайсии направих пълнежа само с един вид плод- пъпеш. Наистина стана НЕУСТОИМ!!! Опитайте!
4.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2014
Замених малинките с ягоди. Страхотен десерт!
3.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2014
супер е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта