Лятно миланско минестроне

Дата: 10.06.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 картофа
4 моркова
100 г пресен зелен боб
200 г бейби спанак
3 стръка селъри
1 глава лук
100 г ориз „Арборио“
40 г доматен концентрат
1,5 л домашен пилешки бульон
40 мл зехтин „Помаче“
80 г сирене „Пармезан“
1/2 връзка пресен босилек
сол и черен пипер
зехтин „Екстра върджин“
 

Начин на приготвяне:
1
Лятно миланско минестроне
Лукът, картофите, морковите и селърито се почистват и се нарязват на кубчета с големина 1–2 см. Бобът се прерязва на парчета със същия размер. В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържват лука, морковите, и селърито.

 


2
Лятно миланско минестроне 2
Добавят се доматеният концентрат, картофите и бобът. След около минута се налива бульонът. Оставя се да къкри на слаб огън.

 


3
Лятно миланско минестроне 3
Когато зеленчуците са почти готови, се добавя оризът и се оставя за 15 минути да къкри.

 


4
Лятно миланско минестроне 4
Слага се спанакът, готви се още 5 минути. Овкусява се сол и черен пипер.

 


5
Лятно миланско минестроне 5
Супата се сервира с накъсан босилек, настърган пармезан и зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта