Лятно парфе

Гост: Дафинка Милкова, готвач в х-л "Премиер" - Велико Търново
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2008
Лятно парфе
 
Необходими продукти:
4-5 яйца
5 с. л. брашно
5 с. л. захар
1 компот от праскови
2 пакетчета ванилия
400 г кисело мляко
300 мл сладкарска сметана
200 г захар
2 пакетчета желатин
2 пакетчета ванилия
кората на 1/2 лимон
сладкарска сметана
шоколадов топинг



Начин на приготвяне:
1
Лятно парфе
Яйцата се разбиват, като постепенно се добавят захарта и брашното.
2
Лятно парфе 2
Ароматизира се с ванилията и се прехвърля в тава за печене. Изпича се във фурна на 175 градуса за 40 минути.
3
Лятно парфе 3
Изпеченият блат се сиропира със сока от компота.
4
Лятно парфе 4
Отгоре се подреждат нарязаните на парченца праскови от компота.
5
Лятно парфе 5
Сладкарската сметана се разбива и се смесва с киселото мляко и захарта.
6
Лятно парфе 6
Добавят се ванилията и кората от лимон.
7
Лятно парфе 7
Полученият крем се разстила върху покрития с праскови блат.
8
Лятно парфе 8
Полива се с разтворения в 1 ч. ч. вода желатин и се поставя в хладилник.
9
Лятно парфе 9
Готовото парфе се украсява със сметана и шоколадов топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: