Любовна торта

Дата: 14.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за браунито:
120 г шоколадов кувертюр
200 г краве масло
3 яйца
200 г захар
100 г брашно
100 г орехи
1 ванилия
за кокосовия крем:
250 мл животинска сметана
300 мл кокосово мляко
2 яйца
150 г захар
3 с. л. царевично нишесте
50 г кокосови стърготини
1 ванилия
за шоколадовия мус:
120 г шоколадов кувертюр
1 ванилия
200 мл животинска сметана
2 с. л. пудра захар
1/2 ч. л. желатин
за гарниране:
200 мл животинска сметана
1/2 ч. л. желатин
40 г кокосови стърготини
2 с. л. пудра захар
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Любовна тортаШоколадът и маслото за брауните се разтопяват на водна баня. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
2
Любовна торта 2Брашното се смесва с ванилията и нарязаните орехи. Шоколадът се сипва при яйцата и се разбърква. След това се добавя брашното с орехите и пак се разбърква.
3
Любовна торта 3Сместа се сипва във форма (диаметър 26 см) за печене с махащо се дъно и хартия за печене. Пече се на 200 градуса с вентилатор за 15 минути. Охлажда се.
4
Любовна торта 4Сметаната за кокосовия крем се загрява със захарта и кокосовото мляко. Яйцата се разбиват с нишестето и ванилията.
5
Любовна торта 5Горещата смес се налива към яйцата и всичко се слага на котлона, докато се сгъсти.
6
Любовна торта 6Сместа се охлажда. След това се разбива, за да няма бучки, слагат се кокосовите стърготини, разбърква се и се сипва върху блата. Прибира се в хладилник.
7
Любовна торта 7Шоколадът за муса се разтопява на водна баня. Сметаната се разбива с пудрата захар.
8
Любовна торта 8Желатинът се накисва в 1-2 с. л. вода и след това се разтопява на водната баня.
9
Любовна торта 9Сметаната се смесва с шоколада, желатина и ванилията. Сипва се върху крема и се охлажда.
10
Любовна торта 10Сметаната за гарниране се разбива и се смесва с пудрата захар. Желатинът се накисва в 1–2 с. л. вода и след това се разтопява на водна баня.
11
Любовна торта 11Желатинът се добавя към сметаната. Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган до карамелен цвят.
12
Любовна торта 12Сметаната се намазва върху муса и отгоре се поръсва кокосови стърготини. Тортата се сервира охладена.

Подобни рецепти:
Коментари (28)
28.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2016
Уникална е, но се стяга много трудно и лесно се разтича
27.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2015
Тортата е чудесна!
26.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2015
Много е вкусна.
25.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
изглежда много вкусно, трябва да я пробвам
24.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Торта е много вкусна. Стана ни от любимите. Всички много я харесаха. Горещо я препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта