Люта супа

Можете да си позволите малко азиатска намеса на вашата трапеза,
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2013
Люта супа
 
Необходими продукти:
100 г оризови спагети
100 г грах (замразен)
100 г бейби царевици от буркан
1 малка глава червен лук
4–5 сухи чили чушлета
20 г пресен джинджифил
1 стрък лимонова трева
1/2 връзка кориандър
1,2 л пилешки бульон
3 с. л. светъл соев сос

за кюфтетата:
400 г кайма смес (60:40 телешко към свинско)
30 г пресен джинджифил
1 с. л. светъл соев сос
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Люта супа

Каймата се замесва с настъргания джинджифил, соевия сос, захарта, сол и черен пипер.

 


2
Люта супа 2

С мокри ръце се оформят топчета, които се запържват за около 3 минути в сгорещеното олио. Изваждат се и се оставят настрана.

 


3
Люта супа 3

Оризовите спагети се слагат в купа, заливат се с вряща вода, оставят се за 5 минути да омекнат и се отцеждат.

 


4
Люта супа 4

4Джинджифилът се нарязва на филийки и заедно с намачканата лимонова трева и сухите чили чушки се слага в марля. Варят се на средна температура в пилешкия бульон за около 10 минути.

 


5
Люта супа 5

Царевицата се нарязва на кръгчета, а лукът – на жулиен.

 


6
Люта супа 6

От бульона се изважда марлята, в него се добавят царевица, грахът и лукът и се оставят да се варят, докато лукът омекне. Прибавя се соевият сос.

 


7
Люта супа 7

В купичка се слага от отцедените спагети и пържените кюфтета.


8
Люта супа 8

Залива се с горещата супа и се гарнира нарязан наедро кориандър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: