Мъфини с гъби и скариди

Дата: 18.01.2015
Източник: An Nik
ТИТЛА: Чирак
Мъфини с гъби и скариди
 
Необходими продукти:
за плънката:
300 г гъби (може и смес от различни видове)
2-3 средно големи моркова
200 г скариди
200 г крем сирене
1-2 малки глави лук
1-2 с. л. зехтин
сол, черен пипер, мащерка, риган и червен пипер на
за основата:
1 пакет бутертесто
18 форми за мъфини
 

Начин на приготвяне:
1
В предварително загрят тиган слагате 1-2 с. л. зехтин, добавяте ситно нарязания лук и запържвате, докато лукът поомекне - около 2 минути.
2
Добавете скаридите и запържете за 1-2 минути, докато порозовеят.
3
Нарежете морковите и гъбите наситно и добавете към сместа. Добавете подправките и задушете за около 3-4 минути.
4
В същото време разбийте яйцата и добавете крем сиренето (аз използвам крем сирене с подправки). Добавете сместа от гъби, моркови и скариди към сместа.
5
Бутертестото трябва да е престояло извън фризер и да е поомекнало. С помощта на чаша или форма изрежете кръгчета. Във форма за мъфини, поставете хартиени формички и на дъното на всяка формичка поставете едно от бутер кръгчетата. Добавете от сместа на плънката до напълване на формичката.
6
Печете около 20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Бон апети.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2015
Здравейте, възможно ли е да се използват замразени скариди? Трябва ли да се сварят преди да се сготвят или само да ги размразя?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта