Мъфини с ягоди и ванилов сос

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 21.01.2015
Мъфини с ягоди и ванилов сос
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч. ч. краве масло (меко)
6 белтъка
2/3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. смлени сурови бадеми (или лешници)
1/2 ч. ч. захар
5-6 ягоди

за ваниловия сос:
2 жълтъка
1 с. л. натурално нишесте
3 с. л. захар
1 ч. ч. прясно мляко
2 ванилии



Начин на приготвяне:
1
Най-лесното при мъфините с ягоди и ванилов сос е, че последователността на разбиване и добавяне на съставките не е от особено голямо значение. Все пак разбийте първо маслото със захарта (най-добре е, да използвате миксер, за да е по-лесно), след това добавете и белтъците и отново разбийте добре, а накрая добавете малко по малко брашното и смлените бадеми (лешници).
2
Подгответе формата за печене на мъфините. Ако няма да ползвате хартиените кошнички, то тогава задължително намажете гнездата на формата за мъфини с малко масло или олио, за да могат мъфините да се отделят след печенето. Ако залагате на сигурното и ползвате хартиени кошнички, то спазвайте златното правило, да не пълните кошничките до горе, за да могат мъфините да се изпекат добре и да не прелеят.
3
Във всяко гнездо от формата за мъфини сипете от сместа, след което във всеки мъфини „пъхнете” по 4-5 парченца ситно нарязана ягода. Бучнете ги така, че някои от парченцата да потънат, а други да останат на повърхността, за да бъдат вашите мъфини с ягоди още по-красиви.
4
Печете ягодовите мъфини около 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверете с клечка за зъби, дали са готови. Ако след като ги бучнете по клечката не остава нищо, значи може да извадите вашите ароматни мъфини с ягоди от фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: