Мъфини „Великденски яйца“

Дата: 02.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
90 г брашно
1 яйце (размер M)
100 г светла кафява захар
1/2 ч. л. бакпулвер
1 шушулка ванилия
1 щипка сол
100 г дребни моркови
50 мл рапично олио
за оранжевия крем:
2 портокала
1 яйце (размер L)
2 жълтъка (от яйца размер L)
1/2 ч. ч. захар
80 г краве масло
за белия крем:
200 г заквасена сметана
50 г подсладено кондензирано мляко
за шоколадовите черупки:
150 г бял шоколад
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Мъфини „Великденски яйца“
В купа се смесват брашното, бакпулверът и солта за тестото. Захарта и яйцето се разбиват с телена бъркалка и към тях се налива олиото. Накрая се прибавят семенцата от ваниловата шушулка. Течните съставки се сипват към сухите.

 


2
Мъфини „Великденски яйца“ 2
Обелените и настъргани на ситно ренде моркови се слагат към готовото тесто.

 


3
Мъфини „Великденски яйца“ 3
Сместа се разпределя с помощта на пош в малки хартиени форми за мъфини, поставени във форма за мъфини (за да не се деформират при печене). Слагат се във фурна загрята на 220 градуса, с вентилатор, вратата се затваря и  температурата се редуцира на 180 градуса. Пекат се до готовност – около 12 минути, след това се охлаждат.

 


4
Мъфини „Великденски яйца“ 4
В басан се смесват кората от двата портокала, сокът от тях, захарта и маслото за оранжевия крем. Поставят се на водна баня и се загряват. Когато маслото се разтопи, към портокаловата смес се прибавят предварително разбитите яйце и жълтъци. Кремът се готви на водна баня, докато се сгъсти, за около 15 минути. След като е готов, се прехвърля в малка купа, покрива се плътно с фолио за свежо съхранение и се охлажда.

 


5
Мъфини „Великденски яйца“ 5
В купа се смесват заквасената сметана и подсладеното кондензирано мляко за белия крем и се бъркат докато се получи хомогенна смес.

 


6
Мъфини „Великденски яйца“ 6
Белият шоколад за черупките, се начупва и се разтопява в микровълнова фурна. Върху сурови яйца се поставя фолио за свежо съхранение, леко се намазва с олио и с четка се нанася от разтопения шоколад (до по малко от половината на яйцето). Прибират се в хладилник. Щом шиколадът стегне, се намазва втори пласт. Това се повтаря още веднъж.

 

 


7
Мъфини „Великденски яйца“ 7
Готовите мъфини се подреждат в кора от яйца (можете да я нарисувате). Отгоре се намазват с белия крем (или се топват в него), върху него се слага по 1 ч. л. от оранжевия крем –  заприличват на яйца на очи.

 


8
Мъфини „Великденски яйца“ 8
Върху една част от тях се слага и бяла шоколадова черупка.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта