Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи)

Дата: 29.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7 връзки магданоз
4 яйца
400 г краве сирене
1 глава лук
около 1/2 ч. ч. брашно
олио за пържене
сол на вкус
за соса:
1 кисело мляко (400 г)
2 скилидки чесън
1 връзка копър
3 стръка мащерка
1 с. л. зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи)
Магданозът се нарязва наситно, изсипва се в купа, посолява се, разбърква се и се оставя да се отцеди леко от водата.

 


2
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 2
После се отцежда допълнително, като се притиска с ръце.

 


3
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 3
В купа се смесват натрошеното сирене, разбитите яйца и настърганият лук. Прибавя се отцеденият от водата магданоз, и след това се сипва от брашното. Трябва да се получи гъста смес.

 


4
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 4
С лъжица, потопена в олио, се взима от сместа и се пуска в сгорещеното олио.

 


5
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 5
Така се изпържват всички кюфтета и се изваждат върху салфетка, за да отцеди излишната мазнина.

 


6
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 6
Чесънът за соса се прави на паста с малко сол. Копърът и мащерката се наситняват. Всички продукти за соса се смесват в купа. Кюфтенцата се поднасят със соса.


 


Съвет: От тези продукти излизат 30 кюфтенца, предвидени са по 3 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Любимите ми кюфтенца.
12.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Невероятно вкусни кюфтета.Пекох ги върху хартия за печене без мазнина и станаха супер.
11.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2014
интересна рецепта, ще я опитаме!
10.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2014
Изключителни! Лесно, бързо и най-важното - много вкусно. За първи път правя опит за подобен вид предястие и съм изключително щастлива от резултата. И не само аз:)
9.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2014
Много полезен вариант, също и с лапад би било вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


358 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта