Магерица

Гръцка агнешка супа
Източник: Stella Emil Tserkovska
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.05.2016
Магерица
 
Необходими продукти:
1 кг агнешки дреболийки
2 глави лук
3-4 връзки пресен лук
1/2 кг маруля
1 връзка копър
1/2 ч. ч. ориз
1/2 ч. ч. зехтин (олио)
2 яйца
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Измиваме агнешките дреболии и ги сваряваме в подсолена вода, до готовност. (Аз варя всеки вид отделно.)
2
Отцеждам сварените дреболии и ги нарязвам на възможно най-дребни парченца.
3
Запържвам дреболийките в зехтина за 5-6 минути, заедно с нарязаните надребно стар и пресен лук.
4
Добавям ориза и доливам вода, до желаната гъстота на супата. Оставям да ври 10 минути и добавям нарязаните наедро марули и наситнения копър. Похлупвам и оставям да ври 30 минути.
5
Приготвям застройка, като отделям белтъците от жълтъците и ги разбивам заедно с лимоновия сок и черен пипер на вкус, а жълтъците разбивам със сол. След това, при непрекъснато разбиване, към белтъците добавям жълтъците и разбивам, докато всичко се смеси много добре. Застройката се сипва, когато оризът и лукът са напълно омекнали, като към застройката се добавя малко от бульона на супата, за да се темперира сместа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: